Alysa, 13 jaar

Als je over straat loopt en om je heen kijkt zie je overal dierenleed.

De bontkragen, de broodjes shoarma die overal worden aan geboden. Hoe kunnen mensen als ze met hun jas of hun broodje lopen zich niet schuldig voelen? Zien mensen dan niet het dier wat zich achter dat broodje of die bontkraag bevind? Voor JOU is een dier gedood. Een dier dat nu in de wei had moeten staan en had moeten spelen.

Al die dieren op een klein stukje bij elkaar, zonder daglicht, zonder beweeg ruimte, zonder ook maar enige vorm van liefde en aandacht. Zo kan het toch niet door? Je behandeld mensen toch ook niet zo? Is een leven van een dier minder waard? Hebben dieren dan geen rechten?

Kerst is toch een feest? Geen sterfdag?

Toch lijken velen dit niet te beseffen. Ze willen het niet horen, ze willen het niet zien, hoe er elke dag weer zoveel dieren verschrikkelijk en stijf van de spanning aan hun einde komen.

Als haantje word je na een dag gedood, ik vraag me af als kippen zouden weten wat erna hun geboorte zou komen of ze dan niet liever ook een haantje willen zijn. Dan zouden ze al die pijn, stress en angst niet hoeven mee te maken.

Wanneer iedereen vegetariër zou worden kunnen we met het voedsel wat normaal ons vee opeet ALLE MENSEN op de wereld voeden. Om nog maar te spreken over het water wat het kost. Eerst om het eten voor de dieren te laten groeien en dan om de dieren zelf te laten drinken. Het is toch te bizar dat omdat wij s’avonds een stuk vlees willen eten, er mensen dood gaan van de honger en dorst?

Als je tegen mensen zegt dat je vegetariër bent denken ze vaak direct aan kippen in hokjes en koeien op stal. Toch zijn er veel meer dieren die onze hulp nodig hebben. Want wat dacht je van de ganzen? Konijnen? Vissen? Kalfjes? Nertsen? En nog zo veel andere dieren! Dieren zijn toch geen product? Je gaat mensen toch ook niet zoveel te eten geven dat ze uiteindelijk niet meer op hun benen kunnen staan en ze net zoals konijnen in van dit soort kleine hokjes stoppen?

Ik kan hier zo ontzettend boos, verdrietig en bang van worden. Mensen lopen te klagen maar die dieren zouden mogen klagen. Stopt dit ooit? Krijgen mensen ooit een gezond verstand? Sommigen weten het niet eens, die zien vlees gewoon als eten. Maar het is een dier!!!!

Ik snap niet hoe mensen s’avonds kunnen gaan slapen met een goed gevoel als zij die dag vlees hebben gegeten. Denken ze dan niet aan die koeien, kippen varkens,

konijnen en nog veel meer dieren die als zij lekker onder hun dons dekbed kruipen, dat die dieren nu in een klein hokje, waarschijnlijk met veel pijn, stress en verdriet op een stukje gaas staan?

Iedereen heeft het over mensenrechten, dat het niet kan dat in oorlogsgebieden onschuldige mensen omkomen.

Dit is ook verschrikkelijk.

Maar kan het dan wel dat dieren in angst leven, en zonder ook maar 1 ding fout te hebben gedaan worden gedood?

Ik wil dat het stopt al dat dierenleed! Ik wil dat kalfjes en haantjes gewoon opgroeien tot volwassen dieren!

Ik wil dat mensen stoppen met vlees eten!