Lynn, 12 jaar (2018)

Hoi/ Hai/ Hallo,

Ik ben Lynn, ik ben 12 jaar ik zet me in voor de dieren omdat ik vind dat iedereen dezelfde rechten heeft. Dieren tellen evengoed mee als mensen, ik doe ook vaak mee aan acties tegen de vlees en zuivel industrie, sommige mensen reageren positief, anderen negatief, maar juist de mensen die veel negatiefs te zeggen hebben voelen zich het meest schuldig. Ik vraag me dan altijd af of die mensen me wel willen geloven.
mensen reageren vaak raar op veganisten en ze vinden het veganisme zelf ook raar, ze willen niet geloven welke verhalen de veganisten soms vertellen over de vlees en zuivel industrie. Ze willen het niet geloven, omdat ze zich dan schuldig gaan voelen, en ze het moeten laten staan.
Ik ben vandaag naar deze vredesdienst gekomen omdat ik iedereen een prettige kerst toewens!
Ook de dieren!
Met kerst eten mensen 2,5 keer zoveel vlees als “normaal”, ik vind het daarbij superzielig en ook gek dat er dieren pijn moeten lijden omdat mensen ze willen opeten.
Ook snap ik niet dat mannetjes kuikentjes door de versnipperaar gaan, omdat ze die niet kunnen gebruiken. Kippen horen niet met zijn allen op een kluitje in een vrachtwagen omdat wij zo nodig eieren willen eten, ze horen vrijheid te hebben net zoals de mensen. Wij hebben het niet nodig, eigenlijk is het alleen maar slecht voor ons lichaam. Dus naast het dierenleed is vlees en zuivel ook niet goed voor je gezondheid.
Als je een echte dierenvriend bent, zou je ze niet opeten. Er zit geen verschil tussen jouw lieve konijntje en die op de bio industrie!!
Mijn kerstboodschap is: iedereen heeft recht op een prettig kerstfeest. Mensen EN Dieren!